img img

Çiğneme

Ne yiyorsanız o'sunuz diye bir söz vardır. Ne kadar da doğru. Ama bunu bir basamak daha ileri götürmek gerekli. Eğer yediklerimizi sindiremiyorsak, yemiş sayılır mıyız? Tabii ki hayır! O halde düzeltelim: Ne sindirebiliyorsanız o'sunuz!

Devamını Oku

img img

Mide Asidliği

Mide asit olmalıdır. İçine düşen her proteini de her kuvvetli asit gibi eritmelidir.  Günlük kullanımda sıklıkla mide "koruyucu" adıyla bilinen güçlü asit baskılayıcılar mide asidini yok derecesinde baskılarken, sağlıklı bir sindirim beklemek gerçekçi ol

Devamını Oku

img img

Unlu Gıda Bağımlılığı

Günümüzdeki buğday, insanoğlunun on binlerce yıldır tanıdığı buğday değil... Hele hamur için eklenen katkı maddeleri de işin içine girince, insan vücuduna yarar-zarar dengesi ciddi ölçüde bozulabiliyor.

Devamını Oku

img img

Şeker Bağımlılığı

Şekerin sağlığımıza yaptığını bir çırpıda anlatabilmek kolay değil. Bu konuda yapılmış muhteşem bir belgesel film için lütfen sakin bir zaman aralığı ayırın. Bir saat 41 dakikalık filmi, mümkünse hayat arkadaşınızla birlikte dikkatle izleyin.

Devamını Oku

img img

Aşırı Yeme Hastalığı

Vücudumuz çok yetenekli ve akıllı bir organizmadır.  Çok az enerjiyi çok verimli kullanacak şekilde çok tutumludur. Bol besin bulduğunda, sonra besin bulamazsam diye kara günler için saklar. Yağ olarak depolar.

Devamını Oku

img img

Paketli & Hazır Gıda

Hazır paketli gıdalar çok büyük bir ticari endüstrinin ürünüdürler. Bu demektir ki kar etmek üzere bilimin ve teknolojinin tüm olanaklarını kullanırlar. Yani, albenisini, lezzetini, bağımlılığını, raf ömrünü müşteriye beğendirmek ve daha çok tükettirmek 

Devamını Oku

img img

Kızartılmış? Bitkisel Yağ?

Yağlar beslenmemizin önemli bir bileşeni. Kan şekerini ani yükseltmedikleri için ayrıca kıymetliler. Eğer karbonhidratlarla (ekmek, şeker, pasta, börek, hamburger, kola, cips, vb) zaten bol bol kalori alıyorsak, kalori bakımından zengin olmaları bize dep

Devamını Oku

img img

Günlük Su Alımı

İnsan vücudunun büyük bir bölümü sudan oluşur. Buna rağmen inanılmaz sayıda çok insan, günlük su ihtiyacının çok altında su içerek yaşamını sürdürür. Evet, doğru... Çok az miktarda alınan su ile de vücut çalışmasına devam edebilir ama gereksiz zorlanır,

Devamını Oku

img img

"Yangı" Alevlendirici

"Yangı" alevlendirici besin örnekleri: Kırmızı et, işlenmiş et, sakatat, rafine karbonhidratlar (beyaz ekmek, pirinç, tatlılar), her türlü kızartmalar, işlenmiş-paketlenmiş gıdalar, tatlılar-şekerlemeler, tatlandırılmış içecekler (kola veya enerji içecek

Devamını Oku

img img

"Yangı" Söndürücü

Yangı söndürücü yiyecekler listesi... Bazı besinlerin vücutta yangı oluşturucu özellik taşımalarına karşılık, bir başka büyük grup da yangı söndürücü (belki de yangın söndürücü demek daha anlamlı olacaktır) özelliktedir. Genel olarak bu grup besinlerin o

Devamını Oku

img img

Dışkılama

Her gün en az bir veya iki kez dışkılamak genel sağlık için önemlidir.  Normalde karaciğerin temizleyip ayıkladığı zehirli atıklar dışkıda birikir. Dışkılama olayıyla birlikte de vücuttan atılırlar. Eğer zamanında atılmazlarsa, tekrar geri emilerek dolaş

Devamını Oku

Randevu İsteğinizi İletmek İçin
Formu Doldurup Gönderiniz

İsteğiniz incelenip size geri dönüş yapılacaktır.