“Zor”a Hazırlık

Sağlığınızı Siz Yönetin

“Zor”a Hazırlık Başarısız bir tüp bebek girişiminden sonra, yeni bir tedaviye hazırlık iki boyutta yapılmalıdır.

İlki modern tıpta "yapılabileceklerin" yeni baştan gözden geçirilmesidir. Yapısal, somut olarak tespit edilebilir ve tıbbi veya cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilir hastalık ve durumların ortadan kaldırılmasıdır.

Örneğin, küçük bir endometriyal polip veya çok büyük olmayan bir istmosel kesesi için cerrahi müdahale yeni bir tüp bebek denemesinden önce uygun olabilir.

Tabii ki sorun yumurta, sperm veya embriyo elde edilmesinde yaşanıyorsa bu cerrahi işlemler tamamen gereksizdir. Sonraki basamak olan rahmin hazırlanması mantık dışıdır. Şöyle düşünün: Tohum elde edemediğiniz için fide yetiştiremiyorsunuz. Bu soruna çözüm olarak önerilen saksının toprağını değiştirmek… Bundaki mantık dışılıkla aynı…

İkincisi f-tıpta "yapılabilecekler listesi"... Modern ya da klasik tıbbın yanı sıra, fonksiyonel tıp yaklaşımı ile sorunlar farklı bir yönden yeniden gözden geçirilir.

A- Fonksiyonel tıbbın her kronik hastalık için ortak temel prensiplerinin uygulanması bu konuda da aynen geçerlidir. Özetle:

1. Beslenme, zarar verebilecek olanların tespiti ve elenmesi, eksik olanların belirlenmesi ve takviye edilmesi. Mide barsak sisteminde emilimi bozan durumların kontrolü, gerekirse onarılmaları.
2. Vücuda alınmış ve alınmakta olan zehirli maddelerin ve kimyasalların girişlerinin durdurulması, karaciğer başta olmak üzere detoks kapasitesinin artırılması, desteklenmesi.
3. Enerji oluşumundaki tıkanıklıkların giderilmesi, mitokondriyal sistemin desteklenmesi.
4. Hücrelerin ve organların iletişimini sağlayan hormon ve nörotransmitterler ile ilgili aksaklıkların bulunması onarılması ve desteklenmesi.
5. Vücutta sürekli düşük dozda bir yangı oluşturan nedenlerin ortadan kaldırılması
6. Bağışıklık sisteminin kontrolden çıkmış olması nedeniyle vücudun kendi öz hücrelerine saldırması durumu yani otoimmünitenin yatıştırılması.
7. Vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirmek üzere spor-egzersiz, uyku hijyeni ve adrenal aksın sakinleştirilmesi (stres yönetimi) konularını gündelik yaşamın birer parçası haline getirilmesini sağlanması.

B- Kişiye özel durumlara uygun ilaç, fitoterapi ve diğer desteklerin belirlenmesi ve kullanılması.

Yumurta ve sperm hücrelerinin yapımının başlangıcından olgun hale gelmeleri kabaca 90 gün olduğu için böyle bir yaşam tarzı değişikliği ve ilaç, fitoterapötik ve destek tedavilerinin tohum hücreleri üzerinde etkilerinin görülmesi için en az 3 aylık bir tedavi süreci gereklidir. Bu sürenin sonunda, önemli parametreler tekrar kontrol edilir. Uygun değişiklikler gerçekleşmiş ise tekrar tüp bebek tedavisi başlamak için hazır olunmuş demektir.

Randevu İsteğinizi İletmek İçin
Formu Doldurup Gönderiniz

İsteğiniz incelenip size geri dönüş yapılacaktır.